SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

het bedrijf

17 hectare eerlijke Drenthse grond

BelleMarie is een gemengd landbouwbedrijf in Ruinerwold. Op 17 hectare eerlijke Drenthse grond verbouwen we onze verse kruiden, houden we vee en telen we graan en gras als voer voor dat vee.

Wij boeren op biologisch-dynamische wijze, dit betekent dat ons bedrijf niet alleen biologisch is, maar we een stap verder gaan. We maken o.a gebruik van de biologisch-dynamische preparaten. Het bedrijf is zodanig ingericht dat er een aangenaam milieu ontstaat voor mens, dier, plant en bodem.

"Dit betekent dat ons bedrijf niet alleen biologisch is, maar we een stap verder gaan."

Dankzij het houden van ossen, paarden, kippen en bijenvolken, het onderhouden van grasland en het verbouwen van 4 ha. graan vormen we een bedrijf met een zo goed als gesloten kringloop.

De ossen, paarden en kippen zorgen voor de mest die op de tuin wordt gebruikt, de bijen halen nectar en stuifmeel van de planten en brengen dat weer terug in de korf om honing te maken, de kippen eten van het graan wat we verbouwen en de ossen eten in de winter hooi en liggen dan ook in een potstal op eigen gekweekt stro!

We telen onze kruiden binnen in de kas en tunnels en buiten op het open land. De kruiden uit de open lucht zijn meestal steviger en aromatischer. De kas en tunnels maken het mogelijk zowel eerder als later in het seizoen te oogsten. Daarnaast kunnen we zo een teveel aan regenwater voor kruiden als koriander, dille en rucola voorkomen. Uiteraard worden kas en tunnels niet verwarmd dan wel verlicht. De planten in de kas en tunnels worden beregend uit een gegraven vijver waar het water via flowforms voortdurend in beweging blijft. Deze vijver draagt ook weer bij aan de biodiversiteit met veel waterinsecten, planten, kikkers enz.

Om te zorgen voor een ruime vruchtwisseling, zaaien we lege stukken grond in met groenbemesters, zodat er een ruime vruchtwisseling is. Dit is goed voor de bodem, het bodemvee en de nieuwe teelten.

"Door onze akkerranden, die extra veel vogels en insecten trekken ontstaat er veel biodiversiteit."

De werkzaamheden op de tuin vormen onze hoofdactiviteit. Ons assortiment bestaat uit ruim veertig soorten verse kruiden zoals Verveine, Thaise basilicum, Catalogna en Franse tuinzuring. Daarbij telen we natuurlijk ook de bekendere soorten kruiden als Basilicum, Peterselie, Koriander en Rucola.

Deze kruiden verkopen we, vers gebost, elke zaterdag op de Boerenmarkt in Amsterdam. Hier verkopen we ook onze zelfgemaakte mosterd en sauzen, waaronder Pesto, Salsa Verde en Koriandersaus.

Interesse in onze producten?
neem Contact op