SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk ...

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

op eigenwijze manier kruiden telen

Onze wijze van kruiden telen

We proberen op onze eigenwijze manier kruiden te telen. Met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel voor de omgeving waarin we boeren en voor het voedsel dat we produceren.

Dus meer dan kilo's, euro’s en aantallen. De bedrijfscultuur is zoveel mogelijk gesloten, eigen vee met eigen voer, eigen mest en eigen stro, veel eigen plantvermeerdering. Gericht op de omgeving door onder andere het houden van bijen, inzaaien van bloemrijke akkerranden, het planten en verzorgen van bomen en door de aanleg van een natuurlijk water bassin. Zo zijn we een aantrekkelijke plek voor mens, plant en dier.

"Zo zijn we een aantrekkelijke plek voor mens, plant en dier."

We telen onze kruiden binnen in de kas en tunnels en buiten op het open land. De kruiden uit de open lucht zijn meestal steviger en aromatischer. De kas en tunnels maken het mogelijk zowel eerder als later in het seizoen te oogsten. Ook kunnen we dankzij de kas en tunnels bepaalde teelten beschermen en borgen. Te veel aan water, te weinig warmte kunnen zo in het teelt seizoen voorkomen worden. Met de bedekte teelten wordt het seizoen verlengd en specifieke gewassen mogelijk op ons bedrijf.

Lege stukken grond worden ingezaaid met groenbemesters of bloemgewassen, gemaaid en gekuild gras wordt soms uitgereden over het land als voer voor het “bodemvee”. Water voor de bedekte teelten betrekken we uit de natuurvijver, aanpalend bos onderhouden we en wordt ten dele versnipperd en door de mest gemengd.

Telkens weer proberen we, naast de zorg voor de kruiden en ons vee, ook de omgeving in het geheel te betrekken. Soms wat meer dan weer wat minder al naar gelang de mogelijkheden zichtbaar zijn.

"Telkens weer proberen we, naast de zorg voor de kruiden en ons vee, ook de omgeving in het geheel te betrekken. "
Interesse in onze producten?
neem Contact op